Merck anunţă că un medicament duce la o reducere rapidă a virusului COVID-19

Autor: Mediafax Postat la 06 martie 2021 366 afişări

Merck anunţă că un medicament duce la o reducere rapidă a virusului COVID-19

Compania farmaceutică Merck a anunţat sâmbătă că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Bio a arătat o reducere rapidă a virusului conform fazei a doua a unui studiu în rândul participanţilor aflaţi în primele faze ale COVID-19, anunţă Reuters.

Constatarile din acest studiu, o scădere rapidă a virusului în randul persoanelor cu COVID-19 timpuriu tratate cu molnupiravir, sunt promiţătoare, a spus William Fischer, profesor asociat de medicina la Universitatea din Carolina de Nord, intr-o declaraţie din partea companiilor.

Antiviralul este în prezent testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai.

Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
medicaament,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.