Mercedes anunţă revoluţia în domeniul maşinilor electrice. Compania a dezvăluit un model care să depăşească bariera de 1.000 km autonomie

Postat la 04 ianuarie 2022 376 afişări

Mercedes anunţă revoluţia în domeniul maşinilor electrice. Compania a dezvăluit un model care să depăşească bariera de 1.000 km autonomie

Mercedes a anunţat o maşină electrică despre care susţine că poate parcurge mai mult de 1.000 km cu o singură încărcare.

Astfel, Mercedes încearcă să convingă potenţialii clienţi că lipsa infrastructurii de încărcare nu trebuie să fie un impediment în calea achiziţionării unui vehicul electric.

Producătorul german de automobile premium spune că tehnologia Vision EQXX va fi folosită începând cu 2024.

Distanţa, care a depăşit cu mult media industriei de aproximativ 300 de kilometri, a fost calculată folosind simulări digitale interne ale condiţiilor de trafic din viaţa reală. Cu toate acestea, o versiune oficială a lui Vision EQXX, care va fi prezentat în primăvară, va fi capabil să parcurgă aproape o distanţă dublă faţă de un Tesla Model S complet încărcat, a spus producătorul german, scrie Financial Times.

Vehiculul va fi disponibil din 2024 sau 2025, dar probabil că nu va avea întreaga distanţă a prototipului. În schimb va folosi densitatea bateriei din EQXX pentru a face o maşină mai eficientă şi mai uşoară. "Toate elementele pe care le vedem în această maşină vor intra în producţia de serie" a anunţat Markus Scäfer, directorul tehnologic al Mercedes.

"Probabil că nu avem nevoie de această gamă într-o maşină compactă, dar acum putem reduce dimensiunea bateriei, putem avea chiar şi o baterie mult mai mică decât vedem aici în EQXX. Asta înseamnă costuri mai mici ale automobilului" a adăugat Markus Scäfer.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mercedes,
anunt,
model

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.