Medicul tratat de Ebola la New York a fost declarat vindecat

Autor: Gaidau Ion Postat la 11 noiembrie 2014 41 afişări

Medicul american Craig Spencer, îngrijit la New York după ce a contractat virusul Ebola în Guineea, este vindecat şi va ieşi marţi din spital, a anunţat, luni, municipalitatea newyorkeză, relatează AFP.

"După un tratament riguros şi o baterie de teste, doctorul Craig Spencer, pacientul tratat de Ebola la spitalul Bellevue, a fost declarat vindecat", a explicat municipalitatea newyorkeză într-un comunicat.

Odată cu această vindecare, nu mai există niciun caz cunoscut de Ebola pe teritoriul american.

"Doctorul Spencer nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea publică şi va avea permisiunea să iasă din spital marţi, 11 noiembrie", adaugă textul.

Pacientul şi primarul oraşului New York, Bill de Blasio, vor face o declaraţie de presă în cursul dimineţii.

Craig Spencer, în vârstă de 33 de ani, a fost spitalizat la Bellevue, în Manhattan, pe 23 octombrie, după ce a resimţit simptome specifice febrei hemoragice Ebola. Un test efectuat ulterior a confirmat că el suferea de această boală.

Medicul a contractat, cel mai probabil, virusul în Guineea, în timp ce lucra pentru organizaţia Médecins sans Frontières, implicată în lupta împotriva Ebola.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, epidemia a provocat moartea a aproape 5.000 de persoane, majoritatea din Guineea, Sierra Leone şi Liberia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
EBOLA,
SĂNĂTATE
/actualitate/medicul-tratat-de-ebola-la-new-york-a-fost-declarat-vindecat-13529794
13529794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.