Medicul Gheorghe Burnei, şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, a fost reţinut pentru 24 de ore

Autor: Andreea Traicu Postat la 11 decembrie 2016 70 afişări

Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost reţinut de procurorii de la Parchetul Capitalei pentru 24 de ore, urmând ca duminică să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Medicul a fost reţinut după ce a fost audiat mai multe ore, acesta participând anterior la percheziţiile făcute sâmbătă la imobilele pe care le deţine şi la biroul său.

"Niciodată nu am luat bani pentru operaţii", a declarat Gheorghe Burnei când a ajuns la Spitalul Marie Curie pentru a participa la percheziţii, refuzând să facă alte precizări.

Procurorii de la Parchetul Capitalei anunţă că dosarul lui Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie, în perioada octombrie - noiembrie 2016, primul denunţ fiind făcut a data de 28 septembrie.

Potrivit surselor citate, este vorba despre 17 persoane, părinţi ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani. De asemenea, investigaţiile vizează şi realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, au precizat surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că în dosar au fost audiaţi părinţii care ar fi dat bani pentru intervenţiile chirurgicale şi mai multe persoane care au colaborat, la un moment dat, cu medicul.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă că a discutat cu preşedintele Colegiului Medicilor privind informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu operaţiile experimentale pe care le-ar fi făcut Gheorghe Burnei, acesta precizând că instituţia nu a primit sesizări.

"Am transmis ieri o adresă către Preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate. Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor - instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii. Avem aşadar două posibilităţi: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupţie (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcţionare şi de încredere în câteva instituţii cheie", a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BURNEI,
MEDIC,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.