Medicul Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 aprilie 2021 168 afişări

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să îşi salveze pacienţii la incendiul din Piatra Neamţ, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunţat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Medicul Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

„Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l <Eroul Anului 2020>. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunţat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
denciu,
eroul anului,
belgia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.