Medicii care refuză să facă avorturi: „Nu poţi să ajuţi femeile să aducă copii pe lume, iar pe cealaltă parte să îi omori”

Postat la 06 martie 2017 56 afişări

Într-o Românie în care avortul a devenit una dintre metodele contraceptive, în care femeile uită să se protejeze, dar găsesc întotdeauna drumul către acel cineva care să le scape de o sarcină nedorită, fie că vorbim de un cadru medical sau de o moaşă care nu şi-a pierdut îndemânarea din vremea decreţeilor, există şi medici care au ales să fie altfel. Sunt cei care refuză să facă avorturi la cerere.

Medicii care refuză să facă avorturi: „Nu poţi să ajuţi femeile să aducă copii pe lume, iar pe cealaltă parte să îi omori”

Avorturile se produc pe bandă rulantă în România. Potrivit ultimelor date ale Institutului Naţional de statistică, în 2015, au avut loc 70.448 de întreruperi de sarcină, cele mai multe la categoria 25-29 ani, unde au fost confirmate 18.153 de cazuri. Mai exact, la fiecare patru sarcini, una este întreruptă. 

 

C.A avea o relaţie de câţiva ani cu Alex când a aflat că e însărcinată. Ea îşi dorea copilul, el nu. Aşa că au ales avortul. Despre ziua aceea nu îi place să vorbească. Poarta însă în suflet dimineaţa aceea geroasă în care a ajuns la spital. Medicul care a întâmpinat-o purta încă urmele unei intervenţii trecute, avea halatul plin de sânge. S-a simţit ca într-o măcelărie. A început să tremure, dar a simţit că e prea tarziu să dea înapoi. Acesta este însă doar unul dintre filmele care oglindeşte această realitate sumbră, una pe care câţiva medici refuză să o mai vadă, pentru că au ales să vadă bucuria din ochii părinţilor care îşi strâng pentru prima oară copilul în braţe, adică au ales viaţa.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.