Măsuri drastice în Marea Britanie, după Brexit. Cine sunt cetăţenii europeni care vor fi deportaţi

Postat la 11 octombrie 2019 486 afişări

Cetăţenii UE care locuiesc în Marea Britanie vor fi deportaţi, dacă nu aplică la timp pentru un permis de şedere permanentă, a anunţat ministrul britanic de Interne, Brandon Lewis.

Măsuri drastice în Marea Britanie, după Brexit. Cine sunt cetăţenii europeni care vor fi deportaţi

Cetăţenii UE din Marea Britanie trebuie să aplice pentru statutul de "rezident permanent" ("settled status") până la 31 decembrie 2020, în cazul unui "Brexit dur", sau până în 2021, în cazul în care se ajunge la un acord de "divorţ" între Londra şi Bruxelles, scrie Euronews.

“Dacă cetăţenii UE nu se înregistrează până la această dată, se vor aplica regulile generale pentru imigraţie”, a declarat Lewis, pentru publicaţia germană Die Welt.

El a adăugat că, dacă se întâmplă acest lucru, “ei vor fi acuzaţi de şedere ilegală şi vor putea fi amendaţi, închişi sau deportaţi.”

Odată cu apropierea datei prevăzute pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, tot mai mulţi europeni vor să rămână în Marea Britanie, arată statisticile publicate, miercuri, de guvernul britanic. Cei mai numeroşi solicitanţi sunt polonezii, românii şi italienii.

La sfârşitul lui septembrie, numărul total de cereri primite era de peste 1,8 milioane (1.860.200), dintre care 520.600 în septembrie. Acest lucru arată o "nelinişte", după părerea lui Nicholas Hatton, fondatorul Asociaţiei The3Million, pentru apărarea intereselor cetăţenilor europeni în Marea Britanie.

Potrivit acestuia, guvernul britanic a provocat "foarte mare teamă" cu "riscul unui no-deal", a consemnat AFP, preluată de Agerpres.

În total, peste 1,5 milioane de solicitări au fost acceptate, mai arată statisticile oficiale, 61% dintre solicitanţi obţinând statutul de "rezident permanent" ("settled status"), acordat acelor persoane care au trăit o perioadă continuă de cel puţin cinci ani în Marea Britanie, ceea ce le va permite să continue să muncească în Regatul Unit şi să beneficieze de alocaţii sociale, după Brexit, scri incont.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.