Marile companii petroliere îşi unesc forţele şi creează un fond pentru energia regenerabilă

Postat la 02 noiembrie 2016 100 afişări

Marile companii petroliere îşi unesc forţele şi creează un fond pentru energia regenerabilă

Principalele companii de petrol, inclusiv Saudi Aramco şi Shell, se alătură pentru a crea un fond de investiţii pentru dezvoltarea tehnologiilor de promovare a energiei regenerabile, pe fondul încercării de a lua măsuri împotriva încălzirii globale, au declarat mai multe surse citate de Reuters.

Directorii executivi ai şapte companii care activează în industria petrolieră şi în cea a gazelor naturale - BP, Eni, Repsol, Saudi Aramco, Royal Dutch Shell, Statoil şi Total – vor anunţa detalii despre fond şi măsuri de reducere a gazelor cu efect de seră vineri, la Londra.

Sectorul se confruntă cu presiunea de a se implica în mod activ în procesul de combatere a încălzirii globale, iar evenimentul de vineri coincide cu intrarea în vigoare a acordului de la Paris din 2015 care presupune reducerea treptată a gazelor cu efect de seră cauzate de om în a doua jumătate a secolului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.