Marea Britanie este prima ţară din lume care aprobă folosirea vaccinului Pfizer/BioNTech

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 decembrie 2020 30 afişări

Marea Britanie este prima ţară din lume care aprobă folosirea vaccinului Pfizer/BioNTech

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer / BioNTech pe scară largă, anunţă BBC.

Autoritatea de reglementare britanică MHRA spune că vaccinul, care oferă o protecţie de până la 95% împotriva Covid-19, este sigur, iar imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupuri cu prioritate ridicată.

Marea Britanie a comandat deja 40 demilioane de doze - suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.

Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând, primele unităţi urmând să sosească în Marea Britanie în următoarele zile.

Acesta este vaccinul care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiaşi paşi de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Deşi vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenţi şi să respecte regulile pentru a opri răspândirea, spun experţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
vaccin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.