Marea Britanie acuză: Hackerii ruşi ar fi încercat să fure rezultatul cercetărilor pentru un vaccin anti-Covid

Autor: Andreea Burnar Postat la 17 iulie 2020 69 afişări

Marea Britanie acuză: Hackerii ruşi ar fi încercat să fure rezultatul cercetărilor pentru un vaccin anti-Covid

Marea Britanie acuză hackerii sprijiniţi de Rusia că ar fi încercat să fure rezultate ale cercetărilor legate de vaccinul împotriva noului coronavirus.

Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie anunţă că au fost lansate mai multe atacuri cibernetice pentru a fura informaţii din mai multe clinici din Canada, Marea Britanie şi SUA.

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab spune că este total inacceptabil pentru serviciile de informaţii ruse să vizeze munca legată de pandemie.

„Încercarea noastră este de a găsi un vaccin printr-o cercetare şi cred că este destul de important să încercăm cu toţii să găsim un vaccin atât pentru oamenii noştri, cât şi pentru oamenii din întreaga lume, ca toţi să poată beneficia de ceea ce face guvernul rus”, a spus Raab.

Moscova neagă acuzaţiile, iar purtătorul de cuvând al preşedintelui rus, Dmitry Peskov susţine că raportul britanicilor nu este susţinut de dovezi concrete.

„Nu avem informaţii despre cine ar putea ataca companiile farmaceutice şi centrele de cercetare din Marea Britanie. Putem spune un singur lucru: Rusia nu are nimic de-a face cu aceste încercări”, a spus Peskov

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
covid,
hackeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.