Marcel Vela a anunţat măsuri mai permisive pentru românii peste 65 de ani

Autor: Laura Buciu Postat la 29 martie 2020 238 afişări

Marcel Vela a anunţat măsuri mai permisive pentru românii peste 65 de ani

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, duminică, faptul că măsurile de izolare pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani vor fi mai permisive, dacă au nevoi medicale sau dacă trebuie să iasă din case pentru a-şi îngriji animalele.

„Modicările Ordonanţei nr. 4, pe care am supus-o aprobării astăzi (duminică – n.r.) premierului şi Preşedintelui: sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat şi unele zone pe care le-am îmbunătăţit ca administrare şi gestionare. Am permis deplasarea în afara locuinţei persoanelor peste 65 de ani şi în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru ieşirile în acest interval orar nu este nevoie de declaraţii”, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Tot pentru persoanele peste 65 de ani, Vela a venit cu anumite clarificări privind condiţiile în care pot fi ajutate de operatori economici.

„Cei care vând medicamente sau alimente - astfel încât în intervalul 11-13 să facilitate accesul persoanelor peste 65 de ani acestor persoane”, a mai spus ministrul.

De asemenea, persoanele peste 65 de ani, care merg la proceduri medicale, tratamente oncologice sau dializă, au voie să iasă din casă şi în afara orelor 11 – 13, cum era prevăzut în Ordonanţa Militară nr. 3.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vela,
ordonanţă militară,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.