Malta renunţă la interzicerea călătoriilor pentru persoanele nevaccinate, dar impune carantină

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 iulie 2021 22 afişări

Guvernul Maltei a revenit, pe fondul criticilor, asupra deciziei controversate de a interzice accesul străinilor care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului, dar va impune carantină, pe fondul criticilor Uniunii Europene, conform postului BFMTV.

Malta renunţă la interzicerea călătoriilor pentru persoanele nevaccinate, dar impune carantină

"Persoanele care vin în Malta fără a avea certificat de vaccinare vor fi obligate să stea o perioadă în carantină", a anunţat Guvernul Maltei. Nu este clar cât va fi durata carantinei.

Guvernul Maltei anunţase că străinii care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului nu vor mai putea avea acces pe teritoriul maltez începând de miercuri.

Decizia controversată a fost criticată de Comisia Europeană. "Deciziile trebuie să fie proporţionate şi nediscriminatorii. Avem preocupări că aceste măsuri riscă să fie discriminatorii în raport cu persoanele care nu sunt vaccinate în totalitate", avertizase Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
malta,
călătorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.