MAE: 16 români sunt în arestul poliţiei din Budapesta pentru trafic de persoane

Autor: Ana Maria Lazăr Postat la 28 august 2015 106 afişări

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri că Ambasada României la Budapesta a fost informată că 16 cetăţeni români se află în arestul poliţiei din Budapesta şi că sunt cercetaţi pentru trafic de persoane.

"Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 28 august 2015, de către poliţia ungară, despre faptul că 4 cetăţeni români au fost reţinuţi la data de 26 august 2015 în Budapesta, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane. Potrivit informării poliţiei ungare, cei 4 cetăţeni români vor fi audiaţi în cursul zilei de astăzi, 28 august 2015", potrivit unui comunicat de presă trimis de MAE Agenţiei MEDIAFAX.

MAE mai precizează că Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul şi menţine legătura cu autorităţile ungare în vederea obţinerii unor elemente de noutate privind situaţia juridică a cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale, însă, până în acest moment, niciun cetăţean român nu a solicitat asistenţă consulară.

Iniţial, autorităţile ungare au anunţat că au reţinut şi audiat joi, cu propunerea de arestare preventivă, 12 cetăţeni români, suspectaţi de trafic de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TRAFIC DE PERSOANE,
MAE,
UNGARIA
/actualitate/mae-16-romani-sunt-in-arestul-politiei-din-budapesta-pentru-trafic-de-persoane-14692379
14692379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.