Măcel pe burse, după ce a fost arestat directorul financiar al Huawei: Pieţele din Europa şi Asia se prăbuşesc pentru a doua zi consecutiv

Postat la 06 decembrie 2018 227 afişări

Bursele asiatice au căzut joi, după ce autorităţile canadiene au arestat un executiv de rang înalt al Huawei, gigantul tehnologic chinez, în vederea extrădării în Statele Unite, alimentând temerile legate de o escaladare a tensiunilor dintre cele două superputeri.

Măcel pe burse, după ce a fost arestat directorul financiar al Huawei: Pieţele din Europa şi Asia se prăbuşesc pentru a doua zi consecutiv

Informaţia a venit pe fondul negocierilor dintre Washington şi Beijing pentru detensionarea conflictului comercial, de unde îngrijorări legate de evoluţia ratelor dobânzilor în SUA şi apariţia altor riscuri pentru creşterea globală.

 

Temerile au atins şi pieţele europene, unde, la ora transmisiei ştirii, toţi indicii majori sunt pe roşu.

 

Indicele japonez Nikkei a scazut cu 1,91%, la cel mai scazut nivel din 30 octombrie, indicele Asia-Pacific al MSCI a pierdut 2 procente, Hong Kong Hang Seng a scăzut cu 2,47%, în timp ce acţiunile din Shanghai au scăzut cu 1,7%.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arestare,
huawei,
asia,
piata,
burse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.