Lupta dintre Cosmote si Vodafone pentru iPhone 4. Cat costa ultimul telefon Apple in magazinele din Romania?

Postat la 17 decembrie 2010 152 afişări

A fost mare agitatie pe Bulevardul Magheru din Capitala in seara in care operatorii de telefonie mobila Cosmote si Vodafone au lansat iPhone 4. In fata magazinelor, care se afla la o distanta de cateva sute de metri unul de celalalt, consumatorii s-au strans cu cateva ore inainte pentru a achizitiona sau pentru a vedea cel mai nou telefon Apple.

Imbulzeala, Cosmote, ceai cald, Vodafone, cozi interminabile si iPhone 4 sunt cuvintele care definesc noaptea dintre 16 si 17 decembrie, cand cei doi operatori de telefonie mobila au lansat ultimul smartphone Apple. "iPhone 4 este un cadou ideal de Craciun",a spus Stephanos Theocharoupoulos, directorul general al Cosmote. Pana la 23:30, cei de la Cosmote au vandut sapte iPhone-uri 4, insa nu au vrut sa faca precizari in ce priveste asteptarile viitoare in privinta vanzarilor.

La Vodafone, prima persoana care a cumparat un iPhone a fost un domn in varsta de aproximativ 50-60 de ani. Preturile terminalului difera in functie de abonamentele oferite de cei doi operatori. Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, cere pentru un iPhone 4 intre 739 şi 2.679 de lei (inclusiv TVA), in functie de abonamentul ales. Cosmote comercializeaza iPhone cu trei tipuri de abonamente.

Cosmote Discover, cu un tarif de 18,6 euro pe luna, include trafic de date de 1 GB, 110 minute natonale si internationale, si 1.000 de minute si SMS-uri in retea. Cosmote Explore, al doilea tip de abonament, cu un tarif de 28,52 euro, include un trafic de date de 1,5 GB, 220 de minute nationale si internationale si 1.500 de minute si SMS-uri in retea.

Cel mai scump abonament, de 48,3 euro pe luna, asigura 440 de minute nationale, si 2.000 de minute si SMS-uri in retea. Cosmote ofera cea mai mare subventie la achizitia iPhone 4 pentru clientii care semneaza un contract pe doi ani pentru abonamentul de 48 de euro pe luna. In aceasta situaţie, un iPhone 4 cu stocare de 16 GB costa 172 de euro, iar unul cu capacitate de 32 GB - 277 euro. Un iPhone 4 cu capacitate de 16 GB, împreuna cu un abonament de 18,6 euro pe luna pe doi ani, costa 407 euro iar cu abonament pe un an - 519 euro. Cosmote a anuntat ca telefonul va fi disponibil in 13 magazine din tara.

Pe de alta parte, in cadrul Vodafone, preturile iPhone 4 pornesc de la 99 de euro pentru clientii existenti ai operatorului de telefonie mobila si de la 199 de euro pentru cei noi. Cel mai scump iPhone 4 de 32 GB costa la Vodafone 499 de euro, la un abonament lunar de 19 euro, care include trafic de date de 500MB, minute in retea, nationale, SMS-uri si MMS-uri.

"Pentru toti clientii care achizitioneaza un iPhone 4 de la Vodafone am pregatit trei planuri tarifare cu beneficii extinse", a spus Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer, Consumer Unit la Vodafone Romania. "Le oferim acest terminal, in perioada sarbatoriulor de iarna, la preturi speciale, incepand cu 99 de euro, impreuna cu pachete care includ trafic de date de pana la 1,5GB, dar si mii de minute in retea, minute nationale, sms-uri si MMS-uri", a completat acesta precizand ca telefonul a fost lansat in 25 de magaziune Vodafone din tara. La Orange, un iPhone 4 are preţuri între 169 şi 557 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cosmote,
Vodafone,
iPhone 4,
Apple
/actualitate/lupta-dintre-cosmote-si-vodafone-pentru-iphone-4-cat-costa-ultimul-telefon-apple-in-magazinele-din-romania-7827442
7827442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.