Lukoil, prima mare companie din Rusia care cere încetarea războiului: Vrem ca evenimentele tragice din Ucraina să se termine cât mai curând

Postat la 03 martie 2022 144 afişări

Lukoil, prima mare companie din Rusia care cere încetarea războiului: Vrem ca evenimentele tragice din Ucraina să se termine cât mai curând

Grupul Lukoil, un gigant care până acum câteva zile valora mai bine de 50 mld. dolari, a postat pe site-ul propriu un mesaj prin care cere încetarea războiului „cât mai curând”. Compania, care a pierdut cea mai mare parte a valorii sale în ultimele zile, după ce Rusia a invadat Ucraina, vorbeşte despre „evenimente tragice în Ucraina”, scrie The Independent.

Lukoil devine astfel prima mare companie din Rusia care cere încetarea războiului, eveniment care a dus la impunerea de către Occident a unor sacţiuni drastice împotriva Rusiei. Companiile ruseşti au fost lovite din plin, astfel că Lukoil mai valorează astăzi câteva sute de milioane de dolari.

În România, Lukoil este al treilea jucător pe piaţa de combustibil, cu 300 de benzinării.

Mai jos aveţi comunicatul de presă, tradus de autoblog.md. 

„Consiliul de administraţie al LUKOIL îşi exprimă îngrijorarea cu privire la evenimentele tragice care continuă să se întâmple în Ucraina şi cea mai profundă simpatie faţă de toţi cei afectaţi de această tragedie.

 

Susţinem încetarea cât mai rapidă a conflictului armat şi sprijinim pe deplin soluţionarea acestuia prin negocieri şi prin alte mijloace diplomatice.

 

Compania depune toate eforturile pentru a continua funcţionarea stabilă în toate ţările şi regiunile în care este prezentă, îndeplinindu-şi misiunea principală – de a asigura aprovizionarea fiabilă cu energie a consumatorilor din întreaga lume.

 

În activităţile sale, LUKOIL este pe deplin angajată să consolideze pacea, relaţiile internaţionale şi legăturile umanitare.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lukoil,
rusia,
incetarea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.