Lucrările de construcţii au crescut în primele două luni cu aproape 15%

Autor: Emil Popescu Postat la 15 aprilie 2015 61 afişări

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,8%, respectiv cu 14,7%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

"Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de construcţii noi cu 20,2% (serie brută, n.r.) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,3%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 2,0%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale cu 31,2%, clădirile rezidenţiale cu 12,3% şi la construcţiile inginereşti cu 6,3%", arată INS, într-un comunicat.

În februarie, lucrările de construcţii au crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 24,3% , respectiv 5,3%.

Faţă de februarie 2014, indicatorii sunt mai mari cu 19,7%, respectiv 17,7%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSTRUCŢII,
INS,
/actualitate/lucrarile-de-constructii-au-crescut-in-primele-doua-luni-cu-aproape-15-14121747
14121747
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.