Lovitură pentru românii care locuiesc în Marea Britanie. Toţi străinii vor fi taxaţi suplimentar

Postat la 26 noiembrie 2019 323 afişări

Conservatorii britanici au anunţat că vor să introducă o taxă pe achiziţiile imobiliare realizate de proprietarii străini, dacă vor veni din nou la putere în urma alegerilor legislative de pe 12 decembrie.

Lovitură pentru românii care locuiesc în Marea Britanie. Toţi străinii vor fi taxaţi suplimentar

Un nou guvern conservator ar aplica o taxă suplimentară de 3% la achiziţia unui bun imobiliar de către proprietari care nu au domiciliul fiscal în Regatul Unit, scrie AFP, preluată de Agerpres.

În prezent, britanicii, străinii şi companiile plătesc aceeaşi taxă la cumpărarea unui bun, valoarea variind numai în funcţie de suma tranzacţiei.

Statul percepe în prezent 2% pentru tranzacţiile imobiliare între 125.001 şi 250.000 de lire (146.000 - 292.000 de euro), 5% pe cele de până la 925.000 de lire (1,1 milioane de euro), 10% până la 1,5 milioane de lire (1,7 milioane de euro) şi 12% dincolo de această sumă.

Măsura propusă de conservatori va adăuga 3% la fiecare tranzacţie pentru persoanele a căror rezidenţă fiscală nu se află în Regatul Unit.

Chiar dacă nu există statistici oficiale privind sectorul cumpărătorilor străini, studii recente au arătat că ei ar reprezenta aproape 30% din achiziţii în anumite zone din centrul Londrei în ultimii ani.

Un raport al Universităţii din York a relevat în 2017 că 13% dintre noile bunuri imobiliare rezidenţiale din capitală între 2014 şi 2016 au fost cumpărate de persoane care nu locuiesc în Marea Britanie.

În pofida unei diminuări a investiţiilor străine de la anunţarea Brexitului în 2016, analiştii şi partidele politice sunt de acord că acest fenomen umflă preţurile practicate pe piaţă şi împiedică anumite persoane să devină proprietari.

"Regatul Unit va fi mereu deschis persoanelor care vor să vină aici pentru a trăi, munci şi a-şi construi viaţa în minunata noastră ţară", a declarat ministrul finanţelor, apreciind că această măsură va da "unui mai mare număr de oameni oportunitatea de a găsi un loc drăguţ în care să trăiască", scrie incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
imobiliare,
taxa,
straini

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.