„Lockdown” este cuvântul anului 2020, potrivit Dicţionarului Collins

Autor: Anamaria Cadis Postat la 11 noiembrie 2020 55 afişări

Dicţionarul Collins a ales termenul „lockdown” drept cuvântului anului 2020. Şi alţi termeni legaţi de pandemie se află pe lista cuvintelor anului 2020.

„Lockdown” este cuvântul anului 2020, potrivit Dicţionarului Collins

„Lockdown” este explicat de dicţionarul Collins drept măsura de izolare implementată de guverne din întreaga lume pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Lexicografii noştri au ales „lockdown” drept Cuvânt al Anului, deoarece este o experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume, care au trebuit, în mod colectiv, să îşi joace rolul în combaterea răspândirii COVID-19”, se arată pe site-ul oficial al dicţionarului Collins.

Termenul a fost căutat de peste un sfert de milion de ori în 2020, faţă de doar 4.000 de căutări în 2019.

Şi alţi termeni legaţi de pandemie se află pe lista scurtă a cuvintelor anului 2020. Printre acestea este „coronavirus”, „autoizolare” şi ”distanţare socială”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dicţionar,
cuvântul anului,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.