Lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management au finalizat investiţia de 42 mil. euro din centrul Bucureştiului: Turiştii se pot caza la hotelul Marmorosch începând cu data de 9 august

Autor: Miruna Diaconu Postat la 05 august 2021 288 afişări

Lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management au finalizat investiţia de 42 mil. euro din centrul Bucureştiului: Turiştii se pot caza la hotelul Marmorosch începând cu data de 9 august

Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, care deţine şi operează patru hoteluri în Bucureşti, au finalizat investiţia de 42 milioane de euro din centrul Bucureştiului. Hotelul Marmorosch Bucharest, sub brandul Autograph Collection, va putea primi turişti începând cu data de 9 august, conform datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.

Investiţia de 42 milioane euro a vizat transformarea fostului Palat al Băncii Marmorosch-Blank într-un hotel de cinci stele, care este primul din România ce se alătură brand-ului Autograph Collection Hotels, din portofoliul Marriot International.

Conform platformei de rezervări, preţul pentru o noapte de cazare porneşte de la 596 lei pentru doi adulţi, iar preţul creşte în funcţie de tipul de cameră aleasă, cât şi de opţiunea de includere a mic-dejunului.

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere cu tavane înalte şi ferestre mari, şi un restaurant Blank şi Blank Bar & Lounge, cu o capacitate cumulată de aproape 200 de oaspeţi. Denumirea acestora a fost inspirată de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Băncii Marmorosch - Blank şi principalul arhitect al succesului său la acea vreme.

Renumita bancă românească din secolul XIX a fost înfiinţată în 1848 de către Iacob Marmorosch, care s-a asociat în 1864 cu Mauriciu Blank.

Clădirea de pe strada Doamnei din Bucureşti a fost construită între 1915 şi 1923, în stil neoromânesc, cu influenţe bizantine şi gotice. Interiorul este decorat în stil Art Nouveau.

Având în vedere statutul de monument istoric al clădirii, amenajarea a inclus etape de consolidare şi reconstrucţie, în vederea restaurării şi conservării lucrărilor arhitecturale şi de artă, a referinţelor bancare şi chiar a mobilierului autentic de bancă.

Apex Alliance Hotel Management operează cinci hoteluri în Bucureşti, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town şi The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietăţile hoteliere din România.

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituţionali, proprietari sau fonduri de investiţii, pentru hoteluri deja funcţionale sau în faza de investiţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
investitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.