Lista antibioticelor care se vor elibera în farmacii, în doză de urgenţă

Postat la 25 ianuarie 2024 100 afişări

Lista antibioticelor care se vor elibera în farmacii, în doză de urgenţă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol a vorbit despre lista antibioticelor care se vor elibera în farmacii, în doză de urgenţă, pentru 48 de ore. Oamenii trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere până când autorităţile vor pune bazele unui sistem informatic.

Ordinul Ministerului a creat confuzie în rândul românilor, dar şi a farmaciştilor. Nimeni nu poate verifica dacă o persoană ridică o singură doză dintr-o farmacie sau merge în mai multe farmacii. De asemenea, mai mulţi oameni au înţeles că nu mai au nevoie de reţetă de la medic şi pot lua antibiotic de la farmacie doar completând acea declaraţie.

STS ar urma să dezvolte o platformă informatică în care să fie înregistrate CNP-urile celor care ridică doza de antibiotic fără reţetă din farmacie, însă nimeni nu ştie în acest moment când va fi funcţională această platformă.

Până atunci, Ministerul Sănătăţii se bazează doar pe buna credinţă a românilor – pe o declaraţie pe proprie răspundere pe care cei care ridică antibiotic pentru 48 de ore din farmacie vor trebui să o completeze pe loc

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antibiotice,
farmacii,
lista

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.