Ligia Deca: „Probele de competenţă de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă greva continuă”

Postat la 06 iunie 2023 32 afişări

Ligia Deca: „Probele de competenţă de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă greva continuă”

Potrivit declaraţiilor ministrului, există posibilitatea ca aceste probe să fie suspendate şi echivalate cu notele obţinute de elevii de clasa a XII-a în timpul perioadei de liceu.

Ministrul Educaţiei a subliniat că echivalarea probelor de competenţe de la Bacalaureatul 2023 cu notele obţinute de elevi în timpul liceului „este o soluţie pe care o luam în calcul, alături de altele”.

Pentru liceenii aflaţi în situaţie de corigenţă la limba română, limbile străine sau informatică, Deca va aplica aceleaşi soluţii din timpul pnademiei.

În a treia săptămână de grevă a profesorilor, Ministrul Educaţiei spune că probele de competenţă de la Bacalaureat, care erau programate să înceapă luni, ar putea fi modificate.

Potrivit declaraţiilor ministrului, există posibilitatea ca aceste probe să fie suspendate şi echivalate cu notele obţinute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului. „Putem echivala probele de competenţe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de Minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca.

„Nu cred ca este o soluţie ideală, cred ca trebuie date acele probe, dar dacă vom ajunge în acea situaţie vom merge pe soluţii pe care le-am mai testat deja”, a mai precizat Deca.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bac,
continuare,
greva

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.