Liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, dat DISPĂRUT în urma unui atac al forţele irakiene - VIDEO

Autor: Paula Rusanu Postat la 11 octombrie 2015 270 afişări

Forţele aeriene irakiene au bombardat duminică un convoi cu care se deplasa liderul grupării teroriste Stat Islamic în provincia Anbar, din vestul Irakului, dar soarta acestuia nu este cunoscută deocamdată, informează un comunicat al armatei, citat de Reuters în pagina online.

"Forţele aeriene irakiene au bombardat convoiul teroristului Abu Bakr al-Baghdadi în timp ce se îndrepta spre Karabla, pentru a participa la o reuniune cu comandanţii SI", se arată în comunicat.

Armata a precizat că forţele aeriene au bombardat de asemenea locul în care Baghdadi urma să se întâlnească cu comandanţii grupării Stat Islamic.

"Locul întâlnirii a fost de asemenea bombardat şi mulţi dintre liderii grupării au fost ucişi sau răniţi. Soarta asasinului al-Baghdadi este necunoscută, acesta fiind luat de un vehicul. Starea sănătăţii sale este încă neclară", a precizat armata.

Gruparea Stat Islamic a ocupat teritorii vaste în Siria şi Irak, unde a proclamat un califat. Baghdadi susţine că a acceptat jurămintele de credinţă din partea mai multor susţinători din Libia, Egipt, Yemen, Arabia Saudită şi Algeria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stat islamic,
lider,
Abu Bakr al-Baghdadi,
ucis
/actualitate/liderul-gruparii-stat-islamic-abu-bakr-al-baghdadi-dat-disparut-in-urma-unui-atac-al-fortele-irakiene-video-14824851
14824851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.