Liber la vacanţe: Turiştii vaccinaţi nu vor mai avea nevoie de prezentarea unui rezultat negativ la intrarea în Turcia

Autor: Miruna Diaconu Postat la 01 iunie 2021 179 afişări

Liber la vacanţe: Turiştii vaccinaţi nu vor mai avea nevoie de prezentarea unui rezultat negativ la intrarea în Turcia

Începând cu 1 iunie, Turcia acceptă intrarea în ţară a turiştilor doar cu prezentarea dovezii de vaccinare sau un document oficial care atestă că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni. Până la această dată, statul turc nu accepta turiştii fără prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR făcut cu maxim 72 de ore în urmă.

„Testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai trebuie prezentat de către persoanele care sosesc pe cale rutieră, aeriană sau maritimă şi nu se va impune măsura carantinei, dacă acestea prezintă un document emis de autorităţile statelor de domiciliu prin care dovedesc faptul că au fost vaccinate şi că au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completă a vaccinării) sau prezintă un document oficial care atestă că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni. Persoanele care nu pot prezenta dovada infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau a vaccinării, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în ţară sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Turcia”, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Copii minori cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR, însă minorii care au vârsta de peste 6 ani (inclusiv) trebuie să prezinte fie un test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării în Turcia, fie un test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore înaintea sosirii, chiar dacă sunt însoţiţi de părinţi care prezintă dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
prezentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.