Legile proprietatii, in aceasta luna

Postat la 31 ianuarie 2006 8 afişări

Partidele din coalitie sunt tot mai hotarate sa urmeze varianta asumarii raspunderii pentru legile proprietatii si cele referitoare la reforma justitiei. "Cel mai probabil, la sfarsitul acestei luni", a afirmat purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu.

Partidele din coalitie sunt tot mai hotarate sa urmeze varianta asumarii raspunderii pentru legile proprietatii si cele referitoare la reforma justitiei. "Cel mai probabil, la sfarsitul acestei luni", a afirmat purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. In replica, cei din PSD au afirmat ca, daca acest lucru se va intampla, nu le va ramane decat sa depuna o motiune de cenzura. Ei cer o dezbatere publica. Aceste proiecte sunt elaborate intr-o maniera exagerata, iar prevederile lor ii vor afecta in primul rand, pe "oamenii simpli", a spus vicepresedintele PSD Corina Cretu. Ce ar urma sa se intample cu terenurile de sub blocuri, de sub institutiile de interes public sau cu chiriasii?, a intrebat ea.

Conform proiectului, se va urmari, in principiu, retrocedarea pe vechile amplasamente. Iar comisiile pentru reconstituirea dreptului de proprietate pot fi obligate la plata cheltuielilor de judecata daca au impiedicat proprietarii sa-si primeasca inapoi terenurile pe vechile amplasamente. Judecarea proceselor funciare se va face de urgenta si cu precadere, inclusiv in perioada vacantelor judecatoresti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/legile-proprietatii-in-aceasta-luna-2510064
2510064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.