Lavrov a anunţat că Rusia a declanşat o nouă etapă a „operaţiunii militare speciale” în Ucraina

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 19 aprilie 2022 217 afişări

Lavrov a anunţat că Rusia a declanşat o nouă etapă a „operaţiunii militare speciale” în Ucraina

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marţi că Moscova a început o nouă etapă a ceea ce numeşte operaţiunea sa militară specială în Ucraina.

Serghei Lavrov a precizat că acestă nouă etapă va aduce o evoluţie semnificativă operaţiunii ruseşti.

„Începe o altă etapă a acestei operaţiuni (în estul Ucrainei) şi sunt sigur că acesta va fi un moment foarte important al întregii operaţiuni speciale”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune India Today.

Forţele ruseşti au încercat marţi să treacă prin apărarea ucraineană de-a lungul aproape întregii linii de front din estul Ucrainei.

Preşedintele ucranian Volodimir Zelenski a numit noua ofensivă rusescă „Bătălia pentru Donbas”.

O „foarte mare parte din armată rusă este acum concentrată pe această ofensivă. Nu contează cât de multe trupe ruseşti vor trimite acolo, vom lupta. Ne vom apăra”, a declarat Zelenski într-o postare video din cursul nopţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.