Lansarea navei spaţiale Starship ar fi eşuat. Segmentul de propulsie a explodat

Autor: Raul Peterlin Postat la 18 noiembrie 2023 55 afişări

Lansarea navei spaţiale Starship ar fi eşuat. Segmentul de propulsie a explodat

Lansarea navei spaţiale fără echipaj, Starship, deţinută de SpaceX, ar fi eşuat. Segmentul de propulsie a explodat, sâmbătă, deasupra Golfului Mexic, potrivit Reuters.

Nava spaţială din două segmente a decolat de la baza de lansare Starbase a companiei deţinute de Elon Musk, situată în apropiere de Boca Chica, în Texas.

S-a ridicat la aproximativ 90 de kilometri deasupra solului, iar după câteva minute, segmentul de propulsie, „Super Heavy”, a explodat după detaşare de corpul principal al navei.

Propulsorul de bază Starship a continuat să se îndrepte spre spaţiu, dar după aproximativ 10 minute de zbor, un radiodifuzor al companiei a declarat că centrul de control al misiunii SpaceX a pierdut brusc contactul cu vehiculul.

A fost cea de-a doua încercare de a lansa Starship, după o încercare din luna aprilie, când lansarea a eşuat.

Principalul obiectiv al zborului de testare a fost acela de a ridica Starship de la sol şi de a o duce în spaţiu la mică distanţă de Pământ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
starship,
lansare,
esuata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.