Kremlinul se aşteaptă ca Erdogan să îi propună lui Putin un plan diplomatic

Autor: Mihai Draghici Postat la 12 octombrie 2022 30 afişări

Kremlinul se aşteaptă ca Erdogan să îi propună lui Putin un plan diplomatic

Administraţia de la Moscova a anunţat, miercuri, că se aşteaptă ca preşedintele Vladimir Putin să primească din partea omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul întâlnirii de joi, o propunere de mediere privind conflictul din Ucraina.

"Turcii propun să fie mediatori. Dacă vor avea loc contacte ruso-ucrainene, acestea vor fi pe teritoriul Turciei", a declarat miercuri Iuri Uceakov, consilierul diplomatic al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

"Erdogan probabil va propune ceva oficial. Ne aşteptăm la o discuţie interesantă şi utilă", a subliniat oficialul rus.

Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească joi cu ocazia reuniunii Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana, Kazahstan.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat marţi că preşedintele Vladimir Putin va analiza serios o eventuală propunere pentru o întâlnire directă cu omologul său american, Joseph Biden, la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie. "Noi am transmis în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare", a afirmat Serghei Lavrov, precizând că deocamdată nu există nimic concret în acest sens.

În urmă cu câteva zile, Biden nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. "Rămâne de văzut", a răspuns Biden unei întrebări privind o astfel de întrevedere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
turcia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.