Kelemen Hunor: Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc se poate organiza

Autor: Cosmin Pirv Postat la 10 mai 2021 89 afişări

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a anunţat luni că pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est, va fi organizat în acest an.

Kelemen Hunor: Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc se poate organiza

„La solicitarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia şi a Ordinilor Franciscanilor se poate organiza pelerinajul de la Şumuleu Ciuc”, a anunţat pe Facebook Kelemen Hunor.

Acesta a scris că Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, însă la cererea UDMR se vor putea ține pelerinaje religioase în această perioadă, desigur cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Preşedintele UDMR susţine că Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc este „o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est”.

„Din cauza pandemiei, anul trecut am putut urmări slujba doar la televizor şi online, dar anul acesta vom putea fi din nou în şaua dintre munţii Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic, chiar dacă într-un număr mai mic. De Paşti, comunitatea din Miercurea Ciuc a dat dovadă de faptul că se poate participa la sfinţirea bucatelor cu respectarea măsurilor epidemiologice. Sunt convins că credincioşii care vor veni la pelerinaj, vor da dovadă de aceeaşi disciplină”, a mai spus

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kelemen hunor,
pelerinaj,
şumuleu ciuc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.