Kaufland şi Selgros, singurii jucători pe format mare care au deschis magazine în 2016. Până la finalul anului, în joc intră şi retailerul francez Carrefour

Postat la 13 iulie 2016 174 afişări

Kaufland şi Selgros, singurii jucători pe format mare care au deschis magazine în 2016. Până la finalul anului, în joc intră şi retailerul francez Carrefour

În prezent în România există 50 de magazine cash & carry şi 186 de hipermarketuri. Până la finalul anului sunt planificate patru hipermarketuri noi şi un magazin de tip angro.

În prima jumătate a anului comerţul modern local s-a extins cu doar trei magazine noi pe format mare, respectiv două hipermarketuri Kaufland şi un magazin cash&carry sub brandul Selgros. Până la finalul anului sunt aşteptate încă 7-8 inaugurări, din partea aceloraşi doi retaileri şi din partea Carrefour. Ceilalţi jucători de pe aceste formate fie au pus în stand-by expansiunea din România, fie aleg să dezvolte alte formate.

Un magazin pe format mare, fie el hipermarket sau cash & carry, măsoară între 4.000 şi 15.000 de metri pătraţi şi necesită investiţii pe măsură, ce pot ajunge până la 20 de milioane de euro per unitate, sumă ce cuprinde şi preţul terenului.

 

Acesta listează însă la raft o varietate largă de produse, de câteva zeci de mii de articole, până la un maxim de 60.000 în cazul pieţei din România.

 

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kaufland-si-selgros-singurii-jucatori-pe-format-mare-care-au-deschis-magazine-in-2016-pana-la-finalul-anului-in-joc-intra-si-retailerul-francez-carrefour-15526480
15526480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.