Iureş pe piaţa energiei: Petrolul face paşi rapizi către cea mai mare explozie a preţurilor din ultimele 17 luni

Postat la 07 ianuarie 2019 67 afişări

Petrolul se îndreaptă spre cea mai mare perioadă de creştere a preţurilor din ultimele 17 luni, după ce Rezerva Federală a SUA a atenuat preocupările investitorilor, China caută modalităţi de a-şi stimula economia, iar reducerea producţiei stabilită de OPEC a intrat în vigoare, arată Bloomberg.

Iureş pe piaţa energiei: Petrolul face paşi rapizi către cea mai mare explozie a preţurilor din ultimele 17 luni

Petrolul şi-a revenit uşor în această lună, după ce a înregistrat prima sa pierdere anuală din 2015. Goldman Sachs şi-a redus prognoza pentru evoluţia preţului petrolului în 2019, mizând pe producţia americană, apreciind că scăderea cu 42% a preţului de la sfârşitul anului trecut a fost excesivă. Volatilitatea persistă, în timp ce SUA şi China încearcă să negocieze încetarea conflictului comercial care riscă să dăuneze creşterii economice, iar OPEC şi aliaţii săi urmăresc evoluţia aprovizionării.

 

Preţul petrolului american cu livrare în februarie a crescut cu 1,51 dolari, la 49,47 dolari/baril la New York Mercantile Exchange şi se tranzacţiona cu 49,07 dolari la ora locală 8:52. Preţurile au crescut săptămâna trecută cu 5,8%, cel mai mult din 29 iunie.

 

Petrolul Brent cu livrare în martie a crescut cu 2,2%, până la 58,32 dolari pe baril, la Londra, iar preţurile futures au crescut cu 9,3% săptămâna trecută, cel mai mare salt din decembrie 2016.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
preturi,
explozie,
piata energiei,
productie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.