Iulius Mall Timişoara s-a primenit, cu o investiţie de 3 mil. euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 ianuarie 2016 224 afişări

Iulius Management Center a investit, anul trecut, peste 3,5 milioane de euro în reamenajarea unor zone din Iulius Mall Timişoara. Lucrările, care s-au desfăşurat în paralel cu cele la ansamblul urbanistic Openville, situat în imediata vecinătate, au fost finalizate recent.

Iulius Mall Timişoara s-a primenit, cu o investiţie de 3 mil. euro

Procesul de reamenajare a presupus implementarea unui nou design interior, finisarea culoarelor şi optimizarea sistemului de iluminat. Noul ambient interior al Iulius Mall Timişoara a fost realizat de designeri italieni.

Sistemul de iluminat eco-friendly implementat, cu LED dimabil, permite reglarea intensităţii luminii şi optimizarea consumului. O bandă cu tehnologie LED de 4.000 m şi alte peste 2.500 de corpuri LED contribuie la creşterea gradului de iluminare interioară cu până la 50%, în funcţie de zonă. În plus, 14 candelabre, compuse din sfere de mari dimensiuni, au fost amplasate în zona Atriumului şi a Centrului Info.

Pentru coridoare s-au folosit 4.000 de mp de marmură şi granit, într-o combinaţie de modele şi culori, precum alb, maro şi roşu pestriţ. Stâlpii interiori de susţinere au fost îmbrăcaţi în lemn de stejar masiv şi tapet cu imprimeuri în nuanţe de auriu. Pentru tavane şi pereţi au fost alese vopsele decorative speciale.

Inaugurat în anul 2005 şi extins în 2009, Iulius Mall Timişoara are o suprafaţă totală închiriabilă de peste 69.500 mp şi peste 330 de magazine, restaurante şi cafenele. Traficul înregistrat în 2015 a fost de peste 15,7 milioane de vizitatori, în creştere faţă de anul precedent. 

Iulius Mall este parte integrată a viitorului ansamblu urbanistic multifuncţional Openville, pe care grupul Iulius îl dezvoltă în imediata proximitate. Astfel, de la finalul anului 2017, zona se va transforma într-un loc care va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Investiţia, în valoare de peste 220 milioane de euro, reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării. Openville va cuprinde: 131.000 mp de birouri clasa A, peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, săli de conferinţe, cinematograf multiplex, o zonă de fresh market, cel mai mare parc suspendat din România, patinoar şi carusel pentru copii în aer liber.

Lucrările au început în toamna anului trecut, prima fază de dezvoltare urmând a fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 (80.000 mp de birouri clasa A, 134.000 mp de retail şi un parc de 55.000 mp).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
iulius mall,
investitie,
mall,
retail
/actualitate/iulius-mall-timisoara-s-a-primenit-cu-o-investitie-de-3-mil-euro-15008077
15008077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.