Iulian Nedea, cofondator Simtel: Închidem hipermarketurile şi supermarketurile, duminica?

Autor: Iulian Nedea Postat la 07 ianuarie 2024 1887 afişări

Iulian Nedea, cofondator Simtel: Închidem hipermarketurile şi supermarketurile, duminica?

Astăzi aş vrea să vă invit la o scurtă reflecţie asupra modului în care putem sprijini producătorii locali, comunitatea noastră şi chiar angajaţii hipermarketurilor. Cred că o schimbare simplă, şi anume închiderea hipermarketurilor şi supermarketurilor duminica, ar putea avea un impact semnificativ asupra vieţilor noastre şi a economiei noastre locale.

Imaginează-ţi o duminică în care aceste mari magazine nu mai sunt deschise. În schimb, ne putem îndrepta către pieţe, unde producătorii locali îşi expun cu mândrie produsele proaspete. Acest lucru ar crea oportunităţi noi pentru aceşti agricultori şi micromanageri să-şi vândă produsele, contribuind la creşterea economiei locale.

Nu doar că am susţine producătorii locali: agricultori, fermieri, producători locali sa aducă produse proaspete, legume, pâine, brânza, lapte, oua, carne dar am încuraja şi socializarea în comunitatea noastră. Cumpărătorii ar putea să interacţioneze cu vecinii şi prietenii în timp ce îşi fac cumpărăturile, consolidând legăturile dintre noi. Mai multe piete volante in cartiere si in localităţi sau vanzare din fata casei.

În plus, angajaţii hipermarketurilor ar avea şi ei ocazia să se bucure de zilele de duminica alături de familiile lor şi să se odihnească, ceea ce ar aduce beneficii pentru sănătatea lor şi pentru relaţiile personale.

Cred cu tărie că această schimbare ar schimba modul în care achiziţionăm produsele noastre şi ar crea un câştig pentru toată comunitatea noastră. Nu cred că marile companii comerciale ar avea de suferit; dimpotrivă, le-ar oferi oportunitatea sa inoveze in business si sa fie mai atenţi la piata locală.

În concluzie, închiderea hipermarketurilor şi supermarketurilor Duminica nu ar fi doar o schimbare în rutina noastră de cumpărături, ci şi o modalitate de a sprijini producătorii locali, de a promova comunitatea, de a oferi angajaţilor oportunitatea de a se bucura de timp liber şi de a încuraja o economie mai durabilă şi mai conectată la rădăcinile noastre. Hai să reflectăm asupra acestei idei şi să vedem cum putem face o schimbare pozitivă împreună.

Simtel este o companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile. Simtel a raportat o cifră de afaceri de 212,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, o creştere cu 212% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 16,3 milioane de lei, o apreciere cu 371%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hipermarketuri,
supermarketuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.