Italia reporneşte piaţa auto cu un proiect similar Programului Rabla românesc

Autor: Anca Mihai Postat la 26 iulie 2020 109 afişări

Italia reporneşte piaţa auto cu un proiect similar Programului Rabla românesc

Italia reporneşte piaţa auto cu un proiect similar Programului Rabla românesc. Dacia este în top-ul preferinţelor italienilor.

Programul Rabla în versiune italiană va demara la începutul lunii august. Acesta prevede subvenţii de stat pentru piaţa auto, până la 1 miliard de euro, anunţă Reuters, citată de revista Quattroruote.

Banii vor fi distribuiţi între instituţiile publice care acoperă şomajul tehnic pentru acele sectoarele de producţie afectate de pandemie şi cumpărătorii care doresc să-şi schimbe maşinile mai vechi de 10 ani.

Pentru că Italia nu are o producţie naţională de maşini electrice şi hibride, subvenţiile de stat au fost extinse şi pentru achiziţionarea maşinilor diesel şi pe benzină Euro 6.

Prin Programul Rabla, un cumpărător primeşte o reducere de 3.500 de euro dacă îşi duce maşina la casat şi îşi alege una nouă cu un preţ care să nu depăşească 40.000 de euro. Facilităţile sunt valabile pentru vânzările din perioada 1 august - 31 decembrie 2020.

Pe lista autovehiculelor care îndeplinesc condiţiile Guvernului italian intră şi modelele Dacia Duster şi Sandero.

În 2019, Dacia a ocupat locul trei în top-ul maşinilor preferate de italieni. Preţul de bază al Daciei Duster Access este de 12.400 de euro. Cu subvenţiile de la stat, un italian îşi poate schimba maşina veche cu SUV-ul produs de Renault scoţând din buzunar doar 8.900 de euro.

De aceleaşi facilităţi se bucură şi modelul Sandero Streetway Access care, în Italia, are un preţ de bază de 7.950 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
rabla,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.