Italia confiscă vile şi iahturi ale oligarhilor ruşi în valoare de 143 de milioane de euro pentru a pune presiune pe Rusia

Autor: Ştefan Stan Postat la 05 martie 2022 348 afişări

Italia confiscă vile şi iahturi ale oligarhilor ruşi în valoare de 143 de milioane de euro pentru a pune presiune pe Rusia

Poliţia italiană a confiscat vile şi iahturi în valoare de 143 de milioane de euro (156 de milioane de dolari) de la cinci ruşi de rang înalt care au fost incluşi pe listele de sancţiuni în urma atacului Moscovei asupra Ucrainei, a anunţat sâmbătă guvernul, scrie Reuters.

Proprietăţile de lux au fost puse sub sechestru în unele dintre cele mai prestigioase locaţii de vânzare cu amănuntul din Italia - insula Sardinia, lângă Lacul Como şi în Toscana - în timp ce două superiacazuri au fost confiscate la acostare în porturile din nordul ţării.

Operaţiunile poliţiei au făcut parte dintr-o campanie coordonată de statele occidentale pentru a-i penaliza pe ruşii bogaţi şi pentru a încerca să-l forţeze pe preşedintele Vladimir Putin să-şi retragă trupele din Ucraina.

O listă publicată de biroul premierului Mario Draghi arată că cel mai valoros bun aflat acum în mâinile poliţiei este un iaht de 65 de metri, "Lady M", care are un preţ de 65 de milioane de euro şi care a aparţinut celui mai bogat om din Rusia, Alexey Mordashov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politie,
confiscari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.