Istoria se repetă?! Locuitorii din Mariupol, forţaţi să vâneze porumbei, întocmai ca la Holodomor, primul genocid al poporului ucrainean

Postat la 27 iunie 2022 43 afişări

Istoria se repetă?! Locuitorii din Mariupol, forţaţi să vâneze porumbei, întocmai ca la Holodomor, primul genocid al poporului ucrainean

Populaţia din Ucraina suferă crunt, le lipsesc mâncarea şi apa. Aşa că oamenii, înfometaţi, recurg la metode disperate. Este revoltător, spun edilii locali, comparând chinul civililor cu perioada Holodomor.

Oamenii din Mariupol pun capcane din materiale improvizate pentru a prinde porumbei, anunţă primarul oraşului, Vadim Boicenko, citat de către Pravda.

„Pentru a putea supravieţui, locuitorii din Mariupol pun capcane pentru a prinde porumbei. Oamenii au făcut fix asta în timpul foametei (Holodomor) din perioada 1932-1933. Porumbeii pe care oamenii obişnuiau înainte să-i hrănească, acum sunt vânaţi pentru a fi mâncaţi”, spune edilul.

Vadim Boicenko declară că ucrainenii nu ştiau ce e foamea sau lipsa apei înainte de război. „Aceste  lucruri teribile se întâmplă în secolul al XXI-lea, în inima Europei, în faţa întregii lumi”.

Totuşi, experţii în Sănătate din Ucraina îi avertizează pe oameni, întrucât carnea de porumbel poate fi infectată, sensibili fiind mai ales vârstnicii şi copiii. Iar în multe oraşe, inclusiv Mariupol, spitalele nu mai funcţionează, iar primul ajutor nu poate fi acordat la timp, pentru a preveni îmbolnăvirea (cu histoplasmoză, encefalită, salmoneloză sau ornitoză).

Comparaţia lui Boicenko nu este exagerată. Holodomorul (Marea Foamete) este una dintre cele mai crunte momente ale istoriei Ucrainei, un genocid ce a dus la moartea lentă şi dureroasă a 10 milioane de locuitori, la comanda lui Stalin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
locuitori,
genocid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.