Isarescu: Dobanzile la depozite in valuta sunt excesive

Postat la 04 noiembrie 2010 16 afişări

Bancile dau dobanzi excesive la depozitele in valuta comparativ cu cele de pe plan international, probabil pentru ca se bat pentru clienti si unii dintre acestia inca accepta sa plateasca rate mari la credite, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Ceea ce ne surprinde foarte tare este legat de depozitele in valuta. Observam ca exista rate de dobanda excesive fata de ce este pe plan international. Si la facilitati overnight dobanzile sunt de 2-3%. Sunt banci care ofera 4-5% la depozitele in euro. Cred ca sunt extrem de generosi. Se bat petru clienti, probabil ca asta este o explicatie. Si probabil ca faptul ca inca au fost debitori care au acceptat credite cu dobanzi ridicate le-a facilitat acest lucru", a spus Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa.

El a precizat ca oficialii BNR au transmis bancilor si actionarilor acestora, pe diverse cai, ca sunt "ingrijorati"."De un an, la toate intalnirile cu actionarii bancilor, in special cei straini, i-am intrebat de unde cred dansii ca bancile la care sunt actionari vor putea sa scoata venituri suficiente sau dobanzi suficient de inalte pentru a acoperi o asemenea generozitate in ceea ce priveste depozitele bancare in valuta. Care nu sunt deloc in concordanta cu ceea ce exista pe plan international, unde abia daca obtii 1% la orice depozit in valuta. La noi sunt relativ ridicate", a continuat guvernatorul bancii centrale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Isarescu,
dobanzi,
depozite,
valuta

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/isarescu-dobanzile-la-depozite-in-valuta-sunt-excesive-7692103
7692103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.