Iohannis: Sănătatea publică e ameninţată de Covid, iar politica românească de PSD

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 octombrie 2020 112 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis lansează noi critici la adresa social-democraţilor: „Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. Sunt două pericole”.

Iohannis: Sănătatea publică e ameninţată de Covid, iar politica românească de PSD

„Cu siguranţă avem situaţii diferite. Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. Sunt două pericole şi trebuie să ne adresăm şi într-o parte, şi în cealaltă parte. După alegeri, este evident că această creştere a numărului de bolnavi ne îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni”, răspunde Klaus Iohannis, întrebat de ce la o conferinţă precednetă s-a concentrat mai mult în a ataca PSD, în defavoarea pandemiei..

El a spus că autorităţile trebuie să ia măsurile care se impun în prag de iarnă-toamnă, pentru că „lucrurile, probabil, se vor complica o dată cu venirea toamnei şi cu vremea mai rece”.

„Să nu facem o confuzie între abordarea policică, necesară, fiindcă societatea merge mai departe – noi nu vrem să ne oprim în mijlocul bolii, dar e clar că abordarea politică e una, abordarea publică trebuie să fie una aplicată, care se bazează pe măsurile propuse de experţi. Autorităţile au reacţionat corect, însă revin – nu se poate aştepta nimeni ca guvernul singur să stăpânească pandemia. E o răspundere partajată. Câteodată politicienii se bagă şi unde nu trebuie. PSD a ţinut în Parlament câteva săptămâni o lege care trebuia dată urgent exact pentru îngrădirea epidemiei”, conchide şeful statului

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
psd,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.