Iohannis nu va participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Motivul invocat de şeful statului

Postat la 23 noiembrie 2018 151 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare Patriarhului Daniel în care îl anunţă că nu va participa, duminică, la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, din motive care ţin de agenda europeană, informează Administraţia Prezidenţială.

Iohannis nu va participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Motivul invocat de şeful statului

"Preafericirea Voastră, Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. 

 

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate", a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, vineri, MEDIAFAX.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
catedrala,
sfintire,
ceremonie,
participare,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.