Iohannis: Este în discuţie formarea unui grup de luptă, o prezenţă NATO permanentă în România

Autor: Mediafax Postat la 15 martie 2022 213 afişări

Iohannis: Este în discuţie formarea unui grup de luptă, o prezenţă NATO permanentă în România

Este în discuţie formarea unui grup de luptă, care reprezintă o prezenţă NATO permanentă în România, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus marţi, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, că cele două ţări colaborează foarte bine în ceea ce priveşte apărarea şi că este în discuţie formarea unui grup de luptă.

„Noi colabărm foarte strâns şi foarte bine, România şi Bulgaria, în ceea ce priveşte apărarea comună şi NATO. Probabil vă amintiţi că Bulgaria joacă un rol foarte important în cadrul Brigăzii internaţionale, încă de la început am avut o înţelegere foarte bună pe această temă. Este acum în discuţie formarea unui grup de luptă, un battle group, care reprezintă o prezenţă NATO permanentă în România şi este un lucru cunoscut că Franţa s-a declarat dispusă să fie naţiune cadru pentru acest battle group”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României susţine că în NATO se poartă în această perioadă discuţii tehnice pe această temă.

„Noi credem că până la sfârşitul primăverii în principiu avem concluzii bune pe tema battle groupului”, a mai spus şeful statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
klaus iohannis,
discutie,
grup

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.