Iohannis, despre Schengen: Mi s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 decembrie 2022 80 afişări

Aderarea României la Schengen nu se va stabili în Consiliul European, iar vinovaţi de ratarea acestui obiectiv nu se găsesc în România, spune Klaus Iohannis: „Mi s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat în unele medii”.

Iohannis, despre Schengen: Mi s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat

„Am văzut că există mulţi sfătuitori publici care creează aşteptări legate de consiliul de azi şi de mâine. Pot să spun din capul locului că voi avea multe discuţii, voi ridica chestiunea în plenul Consiliului, voi mai explica o dată de ce România trebuie să fie parte din Schengen, dar soluţii practice se vor găsi în următorul consiliu JAI”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că nimeni nu îşi imaginează că Austria sau Olanda şi-au schimbat atitudinea.

„Nu este bine să avem astfel de aşteptări, fiindcă ele nu se adeveresc. E nevoie de foarte multă muncă. Ne-am implicat cu toţii şi miniştrii şi-au făcut treaba. Mi s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat în unele medii. Vinovaţii nu se găsesc în Bucureşti, nici România, dar noi nu ne lăsăm descurajaţi. Eu nu voi ceda până România nu devine membru în Schengen”, încheie şeful statului.

România şi Bulgaria nu au fost primite în spaţiul de liberă circulaţie Schengen deoarece Austria şi Olanda s-au opus în timpul şedinţei JAI de săptămâna trecută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
schengen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.