Iohannis, despre majorarea pensiilor şi alocaţiilor: Nu e posibil să împarţi bani care nu există

Autor: Laura Buciu, Mediafax Postat la 19 august 2020 194 afişări

Iohannis, despre majorarea pensiilor şi alocaţiilor: Nu e posibil să împarţi bani care nu există

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că toată lumea îşi doreşte să câştige mai bine, dar nu e posibil să împarţi banii pe care nu îi ai, referindu-se la majorarea cu 40% a punctului de pensii şi la dublarea alocaţiilor.

Întrebat, miercuri, ce părere are despre majorarea punctului de pensie cu 40% şi dublarea alocaţiilor, Iohannis a răspuns că nu se pot împărţi bani care nu există.

„Nimeni nu şi-a dorit această epidemie care s-a transformat în pandemie, nimeni nu şi-a dorit pentru Români o criză economică. Toată lumea îşi doreşte să câştige mai bine, iar guvernanţii să dea bani mai mulţi oamenilor care au aşteptări mai mari, însă trebuie să existe aceşti bani. Nu e posibil să împarţi bani care nu există”, a spus Iohannis.

Preşedintele Româneii a menţionat că se bucură că în PNL s-au găsit foarte mulţi politicieni care au aceeaşi părere, respectiv că „nu putem să avem o situaţie în care categoriile cele mai vulnerabile, pensionarii şi copiii, să plătească nota de plată pentru această epidemie şi pentru recesiunea economică”.

„Am solicitat Guvernului să le majoreze atât cât se poate. Nu vorbim de altceva – e o majorare atât cât s-a putut. Când economia îşi va reveni, se vor căuta soluţii pentru majorări ulterioare”, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
pensie,
refuz,
bani,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.