Iohannis, despre intrarea în Schengen: Un eşec probabil ar duce la o creştere a euroscepticismului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 octombrie 2022 45 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri că un eşec în îndeplinirea acestui obiectiv naţional, intrarea în Schengen, ar putea duce la creşterea euroscepticismului în România. „Este o variantă ipotitică, nu se va întâmpla”, a spus şeful statului.

Iohannis, despre intrarea în Schengen: Un eşec probabil ar duce la o creştere a euroscepticismului

„Pentru mine, pentru noi, eşecul nu este o variantă, noi căutăm soluţiile pentru a transforma acest demers într-o reuşită, dar trebuie să vedem lucrurile aşa cum ar putea fi. În cazul contrar, un eşec în acest obiectiv naţional probabil ar duce la o creştere a euroscepticismului în România, dar este o variantă ipotetică, care nu se va întâmpla pentru că noi nu calculăm pentru varianta eşec, noi calculăm pentru varianta reuşită”, a spus Klaus Iohannis.

Şi premierul Nicolae Ciucă susţine că intrarea României în Schengen este aşteptată de cetăţeni şi de mediul de afaceri, iar un eşec ar duce la o creştere a euroscepticismului.

„Şi eu îmi exprim încrederea că toate demersurile pe care le-am făcut până acum vor fi apreciate pe măsură şi tot ceea ce a însemnat efortul făcut la nivelul Guvernului, la nivelul tuturor instituţiilor şi la nivelul cetăţenilor nu au fost făcute pentru altcineva decât pentru cetăţenii români care aşteaptă ca acest demers să primească un răspuns pozitiv, aşteaptă mediul de afaceri. Este o decizie care nu va ajuta doar România, va ajuta şi ţările din jur, va ajuta şi ţările din UE. Eu sunt ferm concins că prin această atitudine a noastră de a fi cât mai transparenţi vom primi un răspuns pe măsură şi sigur nu pot să am altă părere vizavi de un eventual eşec, dar potenţialul de creştere a euroscepticismului este unul posibil”, a spus Nicolae Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euroscepticism,
schengen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.