Iohannis a semnat decretul! Îţi ia maşina cu totul. Acum este lege

Postat la 02 martie 2021 3205 afişări

Iohannis a semnat decretul! Îţi ia maşina cu totul. Acum este lege

Klaus Iohannis a promulgat noua lege care permite autorităţilor să ridice maşinile parcate pe trotuare, spaţii verzi, zone pietonale.

Şoferii care parchează neregulamentar vor plăti atât amenda, cât şi taxa de ridicare a maşinii, informează antena3.ro.

Noul text completează o „scăpare” legislativă, deoarece în baza actualelor prevederi din Codul Rutier este permisă doar ridicarea maşinilor de pe drumurile publice, nu şi a celor de pe domeniul public.

Astfel, o maşină parcată pe prima bandă de circulaţie putea fi ridicată, dar una lăsată pe trotuar, nu.

Situaţia se va schimba şi legea promulgată de preşedinte urmează să intre în vigoare din weekend.

Lipsa locurilor de parcare naşte însă „monştri” în Capitală. Numărul contravenţiilor este mare, deoarece şoferii nu au suficiente locuri şi lasă maşinile unde apucă.

Brigada Rutieră Bucureşti anunţă că, de la începutul lui 2020 şi până în prezent, la nivelul Capitalei au fost aplicate peste 15.000 de sancţiuni contravenţionale pentru oprirea neregulamentară şi peste 1900 de sancţiuni contravenţionale pentru staţionare neregulamentară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
masina,
decret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.