Iohannis a respins REMANIEREA cerută de Dăncilă: Este o farsă, neavenită. Nu sunt de acord cu propunerile/ Ce spune şeful statului dacă PSD-ALDE aleg varianta „ocolitoare” a restructurării

Postat la 23 aprilie 2019 46 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite.

Iohannis a respins REMANIEREA cerută de Dăncilă: Este o farsă, neavenită. Nu sunt de acord cu propunerile/ Ce spune şeful statului dacă PSD-ALDE aleg varianta „ocolitoare” a restructurării

"În legătură cu propusa remaniere guvernamentală. Am analizat situaţia şi după părerea mea şi remanierea e un fel de farsă. Nu are nimic de a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare, chit că de aşa ceva am avea nevoie, nu are nimic cu agenda românilor, e cauzată de o răfuială din interiorul PSD. Ca atare mi se pare că este această remaniere neavenită", a declarat Klaus Iohannis.

 

Preşedintele spune că nu ia act de demisia celor trei miniştri- Tudorel Toader, Natalia Intotero şi Rovana Plumb- aşteptând din partea premierului Viorica Dăncilă să facă alte propuneri.

 

"Nu iau act de aceste demisii până când nu ştiu ce persoane vor prelua portofoliile. I-am spus premierului când are o propunere să mă caute şi să mă anunţe. Persoanele propuse nu sut pregătite, nu au ţinuta necesară pentru a ocupa aceste poziţii", a mai spus preşedintele.

 

El a mai spus că dacă Parlamentul ”încearcă” o restructurare guvernamentală, atunci ar fi vorba despre o ocolire a preşedintelui şi va decide ce acţiuni juridice se impun.

 

”Deocamdată suntem în situaţia unei remanieri solicitate pe care tocmai am refuzat-o de principiu. Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuşi în Parlament, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli şi vom vedea, împreună cu departamentul de specialitate ce acţiuni juridice s-ar impune atunci”, a mai spus Iohannis.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
propuneri,
refuz,
remaniere,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.