Iohannis a promulgat legea care operaţionalizează în România Parchetul European condus de Kovesi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 februarie 2021 120 afişări

Iohannis a promulgat legea care operaţionalizează în România Parchetul European condus de Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind punerea în aplicare a Regulamentului UE pentru instituirea Parchetului European (EPPO).

„Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 18 februarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO)”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

.Legea, care a fost votată, luni, în plenul Senatului, în calitate de cameră decizională, are ca obiect reglementarea unor măsuri legislative, care, alături de cele institute deja prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2019, sunt destinate să asigure punerea completă în aplicare a Regulamentului EPPO.

„Pentru facilitarea aplicării directe şi obligatorii la nivel naţional a prevederilor cuprinse în Regulament, se impun măsuri de ordin legislativ şi institutional pentru asigurarea funcţionalităţii şi a operationalizării elective în România a Parchetului European. Proiectul (legea - n.r.) cuprinde şi dispoziţii de ordin

instituţional, organizatoric sau privitoare la alocarea resurselor de personal, financiare şi materiale”, menţiona raportul comisiei juridice din Senat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
eppo,
promulgare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.