Întrebarea noului ministru al Educaţiei: În 2018, 55.000 de elevi nu au luat nici măcar nota 5 la Evaluarea Naţională. Unde este declicul?

Autor: Daniela Timofti Postat la 09 decembrie 2018 66 afişări

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, sâmbătă, că 55.000 de elevi nu au luat note peste cinci la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a, în 2018, precizând că a cerut specialiştilor date statistice pentru a afla unde greşesc aceşti elevi, în ciclul primar sau cel gimnazial.

„Avem şcoli în care nu ia niciun elev Bacalaureatul sau sunt foarte mulţi elevi care nu iau cinci la Evaluarea din clasa a VIII-a. (...) Lucru care m-a îngrijorat a fost rezultatul elevilor în 2018. 55.000 de elevi nu au luat măcar cinci la Evaluare. Cum putem accepta ca aceşti elevi pot merge mai departe şi pot finaliza liceul când ei nu au luat cinci la Evaluarea din clasa a VIII-a”, a declarat, sâmbătă, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în cadrul unui eveniment organizat la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Ministrul Educaţiei Naţionale spune că trebuie comparate rezultatele celor trei evaluări susţinute în ciclul gimnazial, pentru a determina unde greşesc aceşti elevi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.