Instanţa a anulat un ordin al Ministerelor Mediului şi Agriculturii care permitea uciderea urşilor

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 aprilie 2021 66 afişări

Curtea de Apel Constanţa a anulat un ordin comun al Ministerului Mediului şi al Ministerului Agriculturii care permitea uciderea urşilor. Ordinul din 2009 stabilea o serie de derogări de la măsurile de protecţie a speciilor de floră şi faună sălbatice.

Instanţa a anulat un ordin al Ministerelor Mediului şi Agriculturii care permitea uciderea urşilor

Decizia instanţei a fost anunţată joi şi poate fi atacată în termen de 15 zile.

„Admite acţiunea. Anulează Ordinul nr.203/05.03.2009 privind Procedura de stabilire a derogărilor de la măsurile de protecţie a speciilor de floră şi faună sălbatice. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Curtea de Apel Constanţa”, scrie pe portalul instanţei.

Acţiunea în justiţie a fost iniţiată de Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM). Decizia vine la doar câteva zile după ce ministrul Mediului a anunţat că se caută soluţii la problema urşilor care vin în zonele locuite de oameni.

„Dreptate pentru urşii ucişi! Curtea de Apel Constanta a dispus Anularea ORDINULUI comun al Ministrului Mediului si Ministrului Agriculturii nr.203/05.03.2009 privind Procedura de stabilire a derogărilor de la măsurile de protecţie a speciilor de floră şi faună sălbatice. Practic, toate “RECOLTĂRILE” (execuţiile) DE URS, din 2009 şi până în prezent, sunt ILEGALE! Aceasta, în condiţiile în care, zilele acestea, Ministrul mediului d-l Barna Tánczos afirma public, fără nici o rezervă, că intenţionează să permită vânătoarea urşilor”, scrie în comunicatul FPAM.

Reprezentanţii FPAM mai anunţă că „vor sesiza organismele internaţionale şi vor continua lupta în justiţie pentru apărarea faunei şi mediului, astfel încât autorităţile să fie constrânse să adopte măsuri eficiente şi non-letale de gestionare a populaţiei de urs”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
urşi,
curtea de apel,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.