Informare meteo până miercuri: ploi, descărcări electrice şi grindină

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 aprilie 2023 30 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină până miercuri, valabilă în toată ţara.

Informare meteo până miercuri: ploi, descărcări electrice şi grindină

În intervalul luni ora 16.00 - miercuri ora 22.00, meteorologii anunţă perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marţi în mare parte din ţară, iar miercuri îndeosebi în sud şi est.

Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri descărcări electrice şi izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30...40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Astfel de fenomene vor fi în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
informare,
meteo,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.