Incep înscrierile pentru o nouă sesiune a programului Rabla Plus

Autor: Cosmin Pirv Postat la 20 noiembrie 2023 28 afişări

Incep înscrierile pentru o nouă sesiune a programului Rabla Plus

O nouă sesiune de înscrieri pentru programul Rabla Plus dedicată persoanelor fizice are loc în perioada 23 noiembrie-8 decembrie.

Potrivit Ministerului Mediului, persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autoturism electric sau plug-in hybrid se pot înscrie în perioada 23 noiembrie 2023, ora 10.00 – 8 decembrie 2023, ora 23.59, în cadrul unei noi sesiuni a programului Rabla Plus lansată de Administratia Fondului pentru Mediu.

Bugetul alocat programului este de 72.655.000 lei.

„Începând cu ziua de joi, prin Administraţia Fondului de Mediu, vom deschide o nouă sesiune pentru <Rabla Plus>. Este vorba de autoturismele electrice şi plug-in hybrid. Această nouă sesiune se va adresa persoanelor fizice, pentru că avem nişte sume de bani rămase ca urmare a derulării acestui program. Nu sunt bani foarte mulţi, sunt 72,6 milioane de lei, deci vom putea finanţa aproximativ 1.500 de autoturisme electrice, însă ştiu că e un program extrem de apreciat de către români, care vor beneficia de unul dintre cele mai mari vouchere din Uniunea Europeană, de aproximativ 10.000 de euro”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Conform acestuia, din anul 2016, când a început Programul „Rabla Plus", până astăzi, au fost cumpărate peste 36.000 de autoturisme 100% electrice.

Persoanele fizice se pot înscrie de joi la producătorii/dealerii validaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rabla plus,
sesiune,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.